Ruoka on yksi ihmisen perustarpeista, mutta hyvä ja laadukas ruoka voi olla paljon muutakin kuin vain välttämätön polttoaine elimistöllemme. Hyvä ruoka hivelee muitakin aisteja kuin vain makuaistia, se on kokonaisvaltainen kokemus joka koetaan sekä maku-, että näkö-, tunto- ja hajuaistillakin. Ruoan lisäksi myös juomat ovat yhtä tärkeässä osassa. Oikein valittu juoma voi nostaa ennestään jo hyvän aterian huikealle tasolle. Huonosti valitut juomat taas saattavat latistaa hyvänkin aterian. Alkuruoalle, pääruoalle ja jälkiruoalle voidaan kaikkiin valita juomat jotka tukevat makuaistimusta. Fine diningissa ei kuitenkaan ole kyse pelkästä makunautinnosta, fine dining tulee hivellä kaikkia aisteja. Ruoan kokkausmenetelmät ja kattaus ovat erittäin tärkeä osa kokemusta.

Tämän sivuston tarkoitus on esitellä hyviä ruokia ja juomia. Esitellä erilaisia tapoja nauttia ruokailusta, niin että se ole vain välttämättömän polttoaineen hankkimista keholle vaan jotain enemmän. Esittelemme erilaisia ruokia, niiden historiaa sekä valmistusmenetelmiä, juomia jotka sopivat erilaisille ruokalajeille. Sivusto ei ole varsinainen reseptisivusto enemmäkin ruokablogi, joka keskittyy fine diningiin, mutta täältä löydät kuitenkin hyviä ideoita ruoan laittoon ja ruokajuomien valintaan. Löydät myös tietoa ruokalajeista, ruoka-aineista ja niiden historiasta sekä alkuperästä.

Pääset makumatkalle fine diningin kiehtovaan maailmaan. Esittelemme myös eri mannerten ja kulttuurien erilaisia ruokakulttuureja, sekä näiden ruokakulttuurien historiaa. Erilaisia tapoja valmistaa hienostuneita annoksia ja erilaisia tapoja valmistaa erilaisia juomia näiden ruokien kanssa tai vain pelkästään laadukkaista juomista nauttimiseen. Monille suomalaisille ovat tuttuja eurooppalaiset juomat, kuten konjakki, viski ja erilaiset viinit. Kuitenkin muillakin kulttuureilla on pitkät perinteet myös erilaisista juomista ja niiden käytöstä sekä nautiskeluun, että aterian osana. Harrastuksena fine dining on yksi parhaista, se tuottaa iloa vuosiksi ja vuosikymmeniksi.